loader

Aarhus C

Ceresbyen, en ny, attraktiv og mangfoldig bydel i det centrale Aarhus.

Som en ny og attraktiv bydel i det centrale Aarhus er Ceresbyen etableret på den grund, der tidligere husede Ceres-bryggerierne. Ceresbyen rummer alle elementer af en moderne bydel med bolig, erhverv, uddannelse, detailhandel og rekreation.

Ceresbyen bliver en levende og attraktiv bydel, ikke kun for bydelens egne beboere og daglige brugere som eksempelvis studerende og medarbejdere i de virksomheder, der ligger i Ceresbyen, men også for de aarhusianske borgere og turister. Alle kan lægge vejen forbi Ceresbyen, hvis de ønsker at nyde parken, er på vej til en af nærområdets mange kulturinstitutioner eller blot er på vandretur i Aarhus midtby.

En bred sammensætning af beboere og brugere danner grobund for liv og mangfoldighed i Ceresbyen. Der vil være liv i dagtimerne, hvor studerende og medarbejdere i Ceresbyens virksomheder færdes på pladser og stræder. Men også om aftenen efter arbejdstid og i weekenden er der liv i Ceresbyen, når beboerne kommer hjem og når bydelens brugere og de aarhusianske borgere deltager i aktiviteter for eksempel i parken eller på en uddannelsesinstitution.

Omkranset af Den Gamle By, Aros, Bymuseet, Musikhuset og Kulturproduktionscentret Godsbanen ligger Ceresbyen midt i Aarhus’ absolutte kulturakse. Ceresbyen baner kulturaksens vej fra Den Gamle By til de andre kulturinstitutioner i området og kobler på den måde byens kulturliv sammen.

Mangfoldigheden i Ceresbyen gælder ikke kun i forhold til beboere og brugere. Også arkitektonisk er Ceresbyen varieret og dynamisk. Arkitekturen er et møde mellem nyt og gammelt, mellem de gamle Ceres-bygninger, der bevares, og helt nyt byggeri. Den arkitektoniske mangfoldighed er sikret ved inddragelse af forskellige arkitekter og med en målsætning om bevidst at tilstræbe mangfoldighed frem for ensretning i bydelens fysiske udformning.